Off World

Off World is een onafhankelijke documentaireproducent en heeft de afgelopen jaren een stevig palmares en een solide reputatie opgebouwd als hoofdproducent en coproducent van creatieve auteursdocumentaires, voor zowel de nationale als de internationale markt. Off World staat voor een eigentijdse en eigenwijze kijk op de wereld, vanuit de passie en het talent van haar auteursdocumentairemakers. 


Geen auteursdocumentaire zonder auteurs. Off World werkt met gevestigde waarden in de documentairewereld maar is ook steeds op zoek naar nieuw talent. Daarom investeert Off World zowel in ervaren als jonge filmmakers, als fundament voor de toekomst. 

De filmografie van Off World is opgebouwd rond een duidelijke editoriale lijn waarbinnen de heel persoonlijke en originele benadering, interpretatie, kritiek of visie van de auteur op onze historische of actuele maatschappij steeds centraal staat. We willen met onze films de kijker in verwondering brengen, tot nadenken zetten en nieuwe inzichten laten ontstaan, die zorgen voor een breder en kritischer wereldbeeld, noodzakelijk in onze vaak eendimensionaal evoluerende maatschappij.

De impact van de documentaire film moet ook universeel zijn: vanuit haar bescheiden context opent ze  deuren naar een grotere grensoverstijgende waarheid.

Off World werd in 1995 opgericht door Eric Goossens en in 2002 sloot Frederik Nicolai zich bij Off World aan.
Vandaag werkt Off World in eigen land duurzaam samen met nationale omroepen VRT-canvas, Lichtpunt en RTBF. Ook wordt op regelmatige basis gecoproduceerd met buitenlandse omroepen en producenten (met onder andere Nederland, Franrkijk, Duitsland, Spanje, Polen, Denemarken,...).


Daarnaast zet Off World zich actief in om de Vlaamse documentairesector mondiaal meer op de kaart te zetten.

Samen met Vlaamse collega documentaireproducenten werd in 2009 de beroepsorganisatie Flanders Doc opgericht. Flanders Doc streeft naar verdere performantie, professionalisering en internationalisering van de Vlaamse documentairesector door het bundelen van creatieve krachten. 

Off World koos voor Brussel als uitvalsbasis, hoofdstad van de regio Vlaanderen, België en Europa.