MY RAS TAFARI ROOTS

David Verhaeghe & Karel Michiels

Info

een documentaire film van David Verhaeghe & Karel Michiels

David Verhaeghe gaat op zoek naar de waarheid achter het grote familieraadsel: is hij een achterkleinzoon van de legendarische keizer Haile Selassie van Ethiopië, geboren Ras Tafari Makkonen, goddelijk middelpunt van een religie die naar hem genoemd is?

MY RAS TAFARI ROOTS is een fascinerende en intensieve speurtocht van een jonge Europenaan die via vergeten familieleden in Italië en Cyprus op zoek gaat naar zijn Afrikaanse roots. Uiteindelijk lijkt de natuurlijke mystiek van de Jamaicaanse rasta’s David nog het meest op het spoor te zetten van de keizerlijke familie zelf. Zal hij de waarheid over zijn afkomst zo alsnog kunnen achterhalen?

Credits

een film van David Verhaeghe
scenario: David Verhaeghe en Karel Michiels (Jah Shakespeare)
camera: Tom Van Torre
montage: Jochen Verstraete

Director

OVER DAVID VERHAEGHE

David Verhaeghe haalde zijn masterdiploma Audiovisuele Kunsten aan de KHLim in Genk in 1999. Tijdens zijn studies maakte hij verschillende kortfilms en werkte hij als stagiair bij de Vlaamse publieke omroep VRT. Zodra hij zijn studies afgerond had, kon hij bij VRT aan de slag als regisseur. Doorheen de jaren heeft David ervaring opgedaan in verschillende gebieden, gaande van promotiespotjes tot documentaires. Meer recent is David zich gaan specialiseren in het maken van documentaires voor Canvas, waaronder “Publiek Geheim”, “Belpop”, Wetenschap redt de wereld” en “Triq Slama Mohamed. Reis in vrede” (genomineerd voor Prix Europa). In 2010 volgde hij een masterclass ‘Storytelling’ van Robert McKee. De drang om “My Ras Tafari Roots” te verfilmen, gonsde al vele jaren in zijn hele lichaam. In 2016 is het eindelijk zo ver, en laat hij zijn verhaal aan de wereld los.

Trailer