Later als ik groot ben (seizoen 2)

Benoît Van Wambeke

Info

een kinderdocumentairereeks (2de seizoen) van Benoît Van Wambeke, in coproductie met VRT-Ketnet, RTBF-Ouftivi, Arte Junior, in samenwerking met VAF | MEDIA, Agentschap Innoveren en Ondernemen, de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

Al van kinds af aan denken we na over wat we later willen worden. Bij sommige kinderen verandert die keuze elke vijf minuten, anderen blijven voor lange tijd overtuigd van een bepaald beroep. Om een keuze te kunnen maken, is het echter belangrijk om te weten wat er allemaal kan.

In de reeks “Later als ik groot ben” laten we kinderen kennis maken met minder voor de hand liggende beroepen. Elke aflevering vertelt het verhaal van iemand die het aangedurfd heeft om zijn of haar eigen droom waar te maken. Zij zijn de emblematische ‘helden’ in onze reeks die verschillende soorten beroepen en ondernemingen een menselijk gezicht geven en een verhaal vertellen dat ook de kleinsten onder ons zal boeien. Om de kinderen door de afleveringen te begeleiden, werd het 3D-figuurtje Pieper gecreëerd. Pieper zorgt voor humor en durft de opmerkingen maken of de vragen te stellen waarmee de jonge kijkers in hun hoofd zitten.

In dit tweede seizoen ontmoet Pieper een viskweker, een webdesigner, een oprichter van een yogacentrum, een prothesemaker, een taxidermist en nog vele andere helden.