Later als ik groot ben...

Benoît Van Wambeke

Info

een kinderdocumentairereeks van Benoit Van Wambeke, in coproductie met KETNET, in samenwerking met Agentschap Ondernemen

Zo lang we het ons kunnen herinneren heeft dit zinnetje bij iedereen wel eens door zijn hoofd gespeeld toen hij klein was. Hoe komt het dat iemand nu precies dat of dat beroep kiest? Welk kind droomt nu niet van een fantastische toekomst, boordevol avonturen, ontdekkingen en emoties? De serie “Later als ik groot ben” mikt op kinderen tussen 6 en 12 en brengt mythische beroepen in beeld het verhaal van mensen die het aangedurfd hebben hun eigen avontuur waar te maken. Zij zijn de emblematische ‘helden’ in onze reeks die verschillende soorten beroepen en ondernemingen een menselijk gezicht geven en een verhaal vertellen dat ook de kleinsten onder ons zal boeien. Het is deze doelgroep van jongelingen die nog maar net aan de maatschappij beginnen deel te nemen die wij kennis willen laten maken met mannen en vrouwen die op eigen houtje hun eigen onderneming opgestart zijn, een avontuur ingeduikeld zijn, een buitengewoon beroep gekozen hebben in Vlaanderen of ergens anders ter wereld, maar het wel het ‘hunne’ gemaakt hebben! De stimulans van waaruit deze mensen vertrokken zijn de passie en het plezier waarmee ze hun verhaal begonnen zijn.  In elke aflevering van de reeks belichten wij het verhaal van één persoon/ondernemer op een aanstekelijke manier voor kinderen. Wij gaan mee naar de uitzonderlijke locaties of omgeving waar de ‘held’ zijn job uitvoert, wij luisteren naar de verhalen over de gevaren die ermee gepaard kunnen gaan, en deze beroepen die mensen gekozen hebben gaan we op een visueel aantrekkelijke manier voorstellen.

Credits

regie Benoit Van Wambeke
scenario Nathalie Haspeslagh and Bob Goossens
camera Jan Mestdag
animaties Walking The Dog

Director

Benoit Van Wambeke graduated IAD Brussels
after a career as assistant director of features, televisionfilms and commercials Benoit is directing corporate films, commercials, fictive shortmovies and his own documentaries (youíll never walk alone - 52í RTL-TVI) as well as commissioned projects (the caleidoscopic series - La CitÈ Radieuse - Arte France).

Trailer