THE LAST PASSAGE

Iurre Telleria & Enara Goikoetxea

Info

een documentaire film van Iurre Telleria en Enara Goikoetxea in coproductie met RTBF (BE), Moztu Filmak (ESP) en AMO Film (FR) met steun van het VAF

Zestig jaar geleden werden er op een kleine boerderij in de Pyreneeën 6 mensen uit 5 verschillende landen gearresteerd. Deze film vertelt het opmerkelijke verhaalvan elk van hen, en zal een enorm vluchtnetwerk van honderden gewone Europeanen tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsluieren.

Credits

WRITTEN BY THECLA GEESING
DIRECTED BY IURRE TELLERIA & ENARA GOEIKOETXEA   
DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY JUANTXO SARDON
ORIGINAL MUSIC BY JOXAN GOIKOETXEA
EDITED BY ENARA GOEIKOETXEA, MAIALEN SARASUA
ART DIRECTOR ANIMATIONS FREEK QUARTIER

ANIMATORS BARTEL BRUNEEL

PRODUCER ANIMATIONS ANTON ROEBBEN

SOUND MIX NILS FAUTH

Director

Iurre Telleria ging na haar studie in beeldende kunsten te Bilbao, film studeren in London. Na afronden van die studie begon ze meteen als freelance assistent-montage voor ITV, BBC en andere bedrijven, meestal via het agentschap Soho Editors. In die periode monteerde ze verschillende pilots van comedy reeksen voor BBC en Carlton. Vooraleer ze naar Baskenland terugkeerde, verbleef ze nog in Cuba, om er filmmontage te studeren aan de International Film and Television School.
Terug in Baskenland, begon ze haar eigen productiebedrijf, om zo haar carrière als producent en regisseur verder uit te bouwen, naast haar werk als filmmonteur. Ze regisseerde samen met haar collega Enara Goikoetxea, ‘The Pamps’ voor EITB (Baskische omroep) en samen ontwikkelden ze de afgelopen 2 jaar het project ‘The Last Passage’.
Als filmmonteur werkte ze aan vele documentaires en documentaireseries for EITB. Daarnaast werkte ze ook mee aan projecten als “Europa Euskaraz” (serie), “Begia Gose” (serie), “Txalaparta, the echo of a people”, waar voor ze ook de research deed,  en vele andere projecten
Als producent, startte ze de documentaries “Eibarko Armen Museoa” en “Buruntzaldea” op, en produceerde ze ook verschillende corporate films. Een wat ambitieuzer project was de Spaanse-Franse coproducties “Txalaparta, the echo of a people” en “Des Saumons et des homes”.
De laatste jaren pitchte ze haar eigen project ‘The Last Passage’ op verschillende festivals als Docsbarcelona in Barcelona, Mercadoc in Malaga en Sunny Side of the Doc in La Rochelle.

Awards / Festivals

WORLD PREMIERE AT THE SAN SEBASTIAN FILM FESTIVAL 2011
Official selection Nantes Spanish Film Festival 2012