IN HET SPOOR VAN ROBERT VAN GULIK

Rob Rombout

Info

een documentaire film van Rob Rombout, in coproductie met Mollywood (BE), Zeppers Film & TV (NL) met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, le Centre du Cinéma de la Fédération Wallonie-Bruxelles en het Nederlands Film Fonds en de Belgische Tax Shelter van de Federale Overheid.

Robert van Gulik (1910-1967) is wellicht wereldwijd één van de meest gelezen Nederlandse schrijvers. Deze diplomaat, sinoloog en geleerde werd vooral bekend door zijn detectiveromans rond de figuur van rechter Tie. Die romans zijn in vele opzichten projecties van zijn eigen leven, een constante dualiteit tussen van Gulik en zijn romanpersonage, en die dualiteit zit ook in de beoogde film: realiteit gaat naadloos over in fictie.

Credits

geschreven en geregisseerd door Rob Rombout
camera Stef Tijdink, Benjamin Wolf, Stefano Bertacchini
montage Adriana Moreira Oliviera
geluid Yves Goossens-Bara
coproducent Frank van den Engel

Director

Rob Rombout is een onafhankelijk filmmaker, docent en lector. Hij is mede-oprichter van de internationale Masteropleiding DocNomads, en is opleidingshoofd van DocNomads aan het Sint-Lukas-Instituut te Brussel. Vele van zijn films werden door internationale tv- omroepen gecoproduceerd en uitgezonden en werden bekroond op diverse internationaal festivals. Rob Rombout was gedurende 10 jaar vice-voorzitter van de Belgische tak van de Franse auteursvereniging Scam, zetelde in filmcommissies in België en Frankrijk en is lid van het adviescomité van de American University of Technologies in Beiroet.

Trailer