Dreamcatchers

Cédric Bourgeois & Xavier Séron

Info

a film by Cédric Bourgeois & Xavier Séron, in co-productie met Novak Prod en RTBF, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, le centre du cinéma de la Fédération Wallonie-Bruxelles et de Voo, en CBA.

Een groepje leerling-catchers, gedreven door de energie van Salvatore Bellomo (60 jaar), traint met volle overgave in het achterzaaltje van een café in de Borinage, een oude mijnstreek in België.
De Gigolo, Tarzan, Andynamite, Priscilla, De Dolle, Eddie Dark,... Allen dromen ze ervan professionals te worden, net zoals hun leraar. Meer dan dertig jaar lang heeft Salvatore tegen de grootsten gecatcht, voornamelijk in het kader van de prestigieuze WWF.
Vandaag heeft hij beslist om zijn beste leerlingen mee te nemen naar de Verenigde Staten in de sporen van zijn verleden. In afwachting van de grote dag beleven ze samen hun grote passie en nemen ze af en toe onbezonnen risico's om het lokale publiek te bekoren en de toekomst naar hun hand te zetten.

Director

Xavier Seron

Xavier Seron is regisseur en scenarioschrijver. Hij werd in 1975 geboren in Brussel. Na zijn rechtenstudies gaat hij in 2001 naar het Institut des Arts de Diffusion. In 2005 valt ‘Rien d'insoluble’, de film die hij voor zijn eindwerk maakt, meerdere malen in de prijzen en wordt hij geselecteerd voor een vijftigtal festivals over de hele wereld (waaronder het filmfestival van Venetië). In 2007 schrijft en realiseert hij samen met Christophe Hermans een kortfilm genaamd ‘Le Crabe’. De film wordt geselecteerd op het Festival Premiers Plans d'Angers en wint meerdere prijzen: de prijs voor de beste film op het Festival International du Film Francophone in Namen en op het Festival International du Court Métrage in Teheran.

In 2008 schrijft hij mee aan de langspeeldocumentaire 'Les Parents' van Christophe Hermans alsook aan de kortspeelfilm 'En compagnie de la poussière', van Jacques Molitor (geselecteerd op het festival van Locarno). Voor Bouli Lanners realiseert hij 'L’Eldorado selon Jean-Jacques', de making of van de film 'Eldorado'. In 2011 maakt hij met Meryl Fortunat-Rossi de ethologische en 'alcoholische' kortspeelfilm 'Mauvaise Lune'. Op het Brussels Short Film Festival sleept hij de publieksprijs en de prijs voor beste mannelijke vertolking in de wacht (uitgereikt aan Jean-Jacques Rausin). Op het festival 'Le court en dit long' van Parijs wint de film opnieuw een prijs voor beste vertolking en krijgt hij een speciale vermelding van de jury.
Voor het ogenblik bereidt Xavier zijn eerste fictielangspeelfilm voor, 'Je me tue à le dire', en een documentaire over Belgische catchers, 'Dreamcatchers', in samenwerking met Cédric Bourgeois.Cédric Bourgeois

Little ones (2009), clip-fictie, Super 8, 5mn. Eigen productie
Officiële selectie categorie clip Festival International du Film de Namur (2009)
Officiële selectie Fantasporto (2010)


Il n’y a pas d’ailleurs (2008), fictie, HDCAM, 12 mn. Eigen productie met
steun van Chocolat-Noisette Studio, Backlight Studio en BATC
Officiële selectie buiten competitie Festival International du Film d’Amiens (2009)
Officiële selectie Festival International du Film Policier de Liège (2010)

In productie

Dreamcatchers,

documentaire, Co–réalisatie met Xavier Seron. Een productie van Novak in
co-productie met Off World, met steun van: Communauté Française de Belgique,
CBA en RTBF

La mort du loup,
kortfilm, super 16. Een productie van Come and See met steun van la région
Auvergne en France 3.

La bête entre les murs
,
kortfilm, video. Eigen productie